Üzlet-, Kereskedelem- és Szervezetfejlesztési Tanácsadás

Szervezetfejlesztési és HR tanácsadás

a minden szempontból hatékonyabb belső szervezet és annak professzionális működtetése érdekében,

Változásmenedzsment tanácsadás

a külső és belső gazdasági környezethez, valamint a megváltozott elvárásokhoz történő gyors és szakszerű változások meghatározása és implementálása érdekében,

Krízis Menedzsment Tanácsadás (üzleti helyzetekre) - Crisis Management

Egy vállalat, egy vállalati egység, de akár egy vezető szakmai életében is előfordulnak olyan pontok, események vagy akár válsághelyzetek amelyek a korábban megszokott belső működést és a bevezetett folyamatokat felborítják, valamint az addig jól működő management módszereket működésképtelenné teszik, és kaotikusnak látszó vagy az azt éppen megelőző állapotok valamelyike alakul ki. Ilyen helyzetekben a mielőbbi professzionális beavatkozás, mind üzleti, mind emberi oldalról szükséges, így a hatékony krízis management jelentősen elősegíti, felgyorsítja a megoldást.

Melyek lehetnek ilyen helyzetek (a teljesség igénye nélkül):

  • A bevétel és/vagy profit stagnálása, csökkenése, esetleg nem megfelelő növekedése,

  • Túl gyorsan növekvő vagy átalakuló vállalkozás belső szervezete nem képes alkalmazkodni a változásokhoz,

  • A piacon olyan változások történtek, illetve olyan trendek látszanak, melyeket a vállalat a jelenlegi működésével nem tud kezelni, nem képes elébe menni,

  • Olyan hiba történt akár a belső, akár a külső kommunikációban, mely veszélyezteti a cég stabil működését, a kitűzött célok elérését,

  • Nem várt esemény (pl.: baleset, meghibásodás, szolgáltatás kiesés, szállítások leállása, vis major, …) következett be, mely jelentős kihatással lehet a cég jövőjére.

Megközelítésünk:

Ilyen helyzetekben először mindenképpen az emberi oldalról közelítjük meg a probléma kezelését, annak feltérképezése után kombináljuk a professzionális management módszerekkel, üzleti oldali beavatkozással, amely így jelentősen gyorsítja az adott negatív helyzetből történő kilépést.

A Megoldás:

Komplex, átfogó és a helyzet gyökereit feltáró, és azonnal a megoldás irányába ható személyes és csoportos workshop és coaching foglalkozásaink részleteit minden esetben egyedileg dolgozzuk ki, a helyzet közös megismerése és az elvárt célok közös definiálása után.

Válságkommunikációs tanácsadás

a vállalat működése által, vagy egy külső ok miatt bekövetkezett válsághelyzet szakszerű kommunikálásának érdekében végzett tanácsadás.

További információk