Újjáépítés koronavírus válság következményei miatt

ENGLISH

Szakmai program vezetőknek

VÁLLALATI ÚJJÁÉPÍTÉS & ÚJRAÉPÍTÉS A KORONAVÍRUS KÖVETKEZMÉNYEI MIATT

Leaderi fókuszú vezetői fejlesztő program menedzseri ismeretekkel is kiegészítve, amely valós és folyamatosan frissülő napi tapasztalatokon és gyakorlatokon alapul. Célja a koronavírus válság alatti, utáni professzionális vállalati újjáépítés és újraépítés a kitűzött üzleti célok megvalósítása érdekében.

VÁLLALATI ÚJJÁÉPÍTÉS & ÚJRAÉPÍTÉS KORONAVÍRUS VÁLSÁG MIATT

Tréning programunk minden esetben

A VÁLLALAT ÜZLETI CÉLJAINAK ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN

 • egy egyedileg összeállított (egyedi felméréseken illetve mélyinterjúkon alapuló),
 • a vállalatra és annak egyedi működési sajátosságaira optimalizált,
 • az emberekre, munkatársakra, csapatokra és külön azok vezetőire is fókuszáló, de
 • klasszikus menedzseri megközelítést is tartalmazó,
 • vállalati újjáépítő-újraépítő program vezetőknek, vezetői csapatoknak, és kulcsember munkatársaknak,
 • a leadershipről, a motivációról, és a motivációs eszköztár alkalmazásáról,
 • a kitűzött üzleti célok elérése érdekében,
 • a teljes teljesítmény- és kompetencia menedzsment eszköztár átalakított és újra-optimalizált napi, heti, havi, negyedéves, … alkalmazásával,
 • beleértve az on-site és az online munkavégzés, valamint ezek kombinációis eseteit is.


Tapasztalatok alapján - Külön fókusszal

The New Normal - Turbulent Times

A tapasztalatok alapján külön fókuszba kerültek az új helyzetben (“The New Normal”, “Turbulent Times”) azok a szituációk és újonnan megjelenő vagy felerősödő üzleti-viselkedési formák, melyekre szinte minden munkahelyen, minden vezetőnek fel kell készülnie, pl.:

 • jelentősebb hangulat-ingadozások,
 • a vállalaton belüli intézkedések miatti esetleges félelem, elkeseredettség,
 • a külső illetve belső üzleti környezet miatti kifogáskeresés és az új megközelítésű kifogáskezelés (!!!)

a munkatársak egyéni szintjén és csapatszinten is, valamint a csapatok közötti együttműködés szintjén is, a vállalati hierarchiától függetlenül.

Mindemellett hasonló jelenséggel kell szembenézni és kezelni:

 • a beszállítóktól illetve a beszállítóknál,
 • a vevőktől illetve a vevőknél, valamint
 • a vállalkozást körülvevő gazdasági-, hatósági- és önkormányzati környezetben is.

A VÁLLALATI ÚJJÁÉPÍTÉS-ÚJRAÉPÍTÉS KORONAVÍRUS VÁLSÁG UTÁN (ALATT) c. tréningprogramunk ebben lesz az Ön vállalatának segítségére.

Egyedi változatban

Extra magas Rendszerező Intelligenciával (SQ) rendelkező vezetők részére

A program egyedisége annak gyorsaságában és hatékony rendszer- és eredmény-központúságában van, ahol a résztvevő vezetők a saját beosztott vezetőik aktív bevonásával, valamint leaderi feladataik közüli delegálással érik el az első eredményeket.

Ezt követően a leaderi és menedzseri szerepek és feladatkörök ideiglenesen szétválasztásra kerülnek a különböző típusú vezetők között, a kitűzött vállalati célok elérése és a belső újjáépítés megvalósítása érdekében.

Sales-esek és Sales Teamek részére - másképpen

Az értékesítéssel foglalkozó munkatársak és csapatok többsége esetén, a tapasztalatok alapján, a program fókuszterületei jelenleg jelentősen eltolódnak a kudarcélmények sorozatának kezelése és a kifogáskezelés irányába.

További részletek

További információk a program kidolgozójától és megvalósítójától, Szujó Lajostól, Mobil: +36-30-325-0000.

Háttértörténet

Szeretnék megosztani egy személyes élményt az új programommal kapcsolatosan

2020 februárban a véletlen, a szerencse és természetesen a kőkemény háttérmunka együtt hozta a lehetőséget számomra, hogy bekapcsolódhattam a világ 50 legjobb egyeteme* között nyílvántartott shanghai-i SJTU-nak a Global Elite of Business Administration, EBA programjába.

Háttérinformációként, az EBA eredetileg egy hagyományos egyféléves egyetemi kurzusként indult, ami a vírushelyzet miatt átkerült online oktatásra, és szakmai fókusza eltolódott az új gazdasági válsághelyzet kezelése felé. Shanghai és régiója majdnem három hónappal előrébb jár ebben és ugyanennyi többlet tapasztalattal rendelkezik a világ többi részéhez képest.

Ez egy olyan fejlődést, pontosabban a meglévő szakmám egy különleges új tudáshalmazzal és új kompetenciákkal való kibővítését hozta el, amit akkor még nem gondoltam.

Honnan jött ez az új tudás- és kompetencia bővülés?

 • Egyrészt magából az EBA programból, melyet az adott szakterületek Shanghaiban élő, napi gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező európai és amerikai cégvezetői és szakértői tartottak, tartanak.
 • Mindemellett az EBA tandíjáért cserébe egy shanghai-i üzletember leaderi-vezetői oldalának egyéni fejlesztését végeztem:

A vele négyszemközt eltöltött kb. 15 óra egy olyan szintű tudás-elmélyítést hozott nemcsak a 21-ik századi Kína üzleti-gazdasági-pénzügyi kultúrájában, hanem a koronavírus gazdasági válsághelyzet gyakorlati kezelésében napi szinten, rövidtávon és középtávú tervek szintjén is, melyet büszkén adok tovább.

 • Eközben a megszerzett új kapcsolataimon keresztül több egyéni konzultációs és információszerzési lehetőséggel tudtam élni Kínában működő EU-s és USA érdekeltségű vegyesvállalat különböző szintű expat munkatársánál,
 • Valamint helyi, személyes ismeretségem bevonásával és az ő pekingi baráti körén keresztül szervezett mélyinterjúk outputja kiegészítve egy gyorsfelmérés eredményével a People Management témakörben,
 • Természetesen a nemzetközi szaksajtó folyamatos tanulmányozása mellett rendszeres részvétel szakirányú szemináriumokon, webináriumokon, melyek közül a Peking University és a holland Vlerick Business School “Managing People in Turbulent Times” programját kiemelkedőnek tartom,
 • Mindezek mellett folyamatos „beszélgetések” meglévő és korábbi partnereink egy részével a jelenlegi helyzetről és legfrissebb „első” tapasztalataikról az új helyzetben.
 • UPDATE 2020 Június: A nemzetközi HR & vezetési tanácsadó szakmai amerikai (USA és Kanada) online konferenciáin és továbbképzésein is megjelentek az ottani első tapasztalatok, különös tekintettel a középvállalati szektorra vonatkozóan, a legkülönbözőbb iparágakban. Ezek beépítése - természetesen alapos szűrés és finomhangolás után - programunkba folyamatos.

Ezen ismeretek összessége alapján készítettem el és folyamatosan frissítem, fimomhangolom a VÁLLALATI ÚJJÁÉPÍTÉS-ÚJRAÉPÍTÉS KORONAVÍRUS VÁLSÁG MIATT programunkat.

Szujó Lajos


(* QS Ranking, topuniversities.com)