VÁLLALATI MEGÚJITÁSOK, ÚJJÁÉPÍTÉSEK & ÚJRAÉPÍTÉSEK A KORONAVÍRUS HULLÁMOK ÉS GAZDASÁGI TURBULENCIÁK KÖZÖTT, ÉS UTÁN

Folyamatosan frissülő és megújuló leaderi fókuszú vezetői fejlesztő program, menedzseri ismeretekkel is kiegészítve, amely a mindig legújabb nemzetközi (Kína, USA, Kanada, EU) és magyar tapasztalatokat is magában foglalja a vállalat üzleti céljainak elérése érdekében.

Kiemelt alprogramokkal:

 • Cégvezetés és vezetői csapatok megújítása, átszervezése különböző turbulencia helyzetekben és azok után

 • Üzletmenet, valamint emberek és csapatok vezetése VUCA (Volatile, Uncertain, Complex, Ambiguous) környezetben

 • Felkészülés a jövőre - Reskill and Reshape Workforce

A VÁLLALAT ÜZLETI CÉLJAINAK ELÉRÉSE ÉRDEKÉBEN

 • egy egyedileg összeállított (nemzetközi tapasztalatokon, plusz egyedi felméréseken illetve mélyinterjúkon alapuló),

 • a vállalatra és annak egyedi működési sajátosságaira optimalizált,

 • az emberekre, munkatársakra, csapatokra és külön azok vezetőire is fókuszáló, de

 • klasszikus menedzseri megközelítést is tartalmazó,

 • vállalati újjáépítő-újraépítő program vezetőknek, vezetői csapatoknak, és kulcsember munkatársaknak,

 • a leadershipről, a motivációról, és a motivációs eszköztár alkalmazásáról,

 • a teljes teljesítmény- és kompetencia menedzsment eszköztár átalakított és újra-optimalizált napi, heti, havi, negyedéves, … alkalmazásával,

 • beleértve az on-site és az online munkavégzés, valamint ezek kombinációis eseteit is.


Tapasztalatok alapján

The New Normal - Turbulent Times

A tapasztalatok alapján külön fókuszba kerültek az új helyzetben (“The New Normal”, “Turbulent Times”) azok a szituációk és újonnan megjelenő vagy felerősödő üzleti-viselkedési formák, melyekre szinte minden munkahelyen, minden vezetőnek fel kell készülnie, pl.:

 • jelentősebb hangulat-ingadozások,

 • a vállalaton belüli intézkedések, illetve a külső környezet miatti esetleges félelem, elkeseredettség, néhány iparágban a túlzott eufória, vagy akár a fásultság,

 • a külső illetve belső üzleti környezet miatti kifogáskeresés és az új megközelítésű kifogáskezelés (!!!)

a munkatársak egyéni szintjén és csapatszinten is, valamint a csapatok közötti együttműködés szintjén is, a vállalati hierarchiától függetlenül.

Mindemellett hasonló jelenséggel kell szembenézni és kezelni:

 • a beszállítóktól illetve a beszállítóknál,

 • a vevőktől illetve a vevőknél, valamint

 • a vállalkozást körülvevő gazdasági-, hatósági- és önkormányzati környezetben is.

Programunk ebben lesz az Ön vállalatának segítségére.

Egyedi változatban:

Az extra magas rendszerező intelligenciával (SQ) rendelkező vezetők részére

A program egyedisége annak gyorsaságában és hatékony rendszer- és eredmény-központúságában van, ahol a résztvevő vezetők a saját beosztott vezetőik aktív bevonásával, valamint leaderi feladataik közüli delegálással érik el az első eredményeket.

Ezt követően a leaderi és menedzseri szerepek és feladatkörök ideiglenesen szétválasztásra kerülnek a különböző típusú vezetők között, a kitűzött vállalati célok elérése és a belső újjáépítés megvalósítása érdekében.

Sales-eseknek, értékesítőknek másképpen

Az értékesítéssel foglalkozó munkatársak és csapatok többsége esetén, a tapasztalatok alapján, a program fókuszterületei jelenleg jelentősen eltolódnak a különböző (intenzitású) siker/kudarcélmények sorozatának kezelése és a kifogáskezelés irányába.

Szeretném megosztani a személyes hátteret az új programommal kapcsolatosan

Még 2020 elején a "háttérmunka" mellett a véletlen és a szerencse együtt hozta a lehetőséget számomra, hogy bekapcsolódhattam - és még 2022-ben is időszakosan részese vagyok - a világ 50 legjobb egyeteme* egyikének, a shanghai-i SJTU-nak a Global Elite of Business Administration, EBA programjának.

Az eredeti EBA program 2020-as szakmai fókusza kibővült az új gazdasági válsághelyzet kezelésének irányába, sőt, 2021-től a Kínával és Kínában történő kereskedelem is fókuszterületté vált. Ez azóta is segíti szakmai kompetenciáim fejlesztését is.

Honnan jön a szükséges új/elengedhetetlen tudás- és kompetencia bővülés?

Egyrészt magából az EBA programból, melyet az adott szakterületek Shanghaiban élő, napi gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező európai és amerikai cégvezetői és szakértői tartottak, tartanak. Emellett - európaiként szinte elképzelhetetlenül - egy shanghai-i üzletember egyéni fejlesztésében vettem részt. A vele négyszemközt eltöltött idő számomra egy olyan új tudást, ismeretet hozott nemcsak a 21-ik századi Kína üzleti-gazdasági-pénzügyi kultúrájában, hanem a különböző hullámok és turbulenciák okozta gazdasági válsághelyzetek gyakorlati kezelésében is, melyet büszkén adok tovább.

 • Eközben a megszerzett új kapcsolataimon keresztül több egyéni konzultációs és információszerzési lehetőséggel tudtam és tudok élni Kínában működő EU-s és USA érdekeltségű vegyesvállalatok expat munkatársainál, valamint résztvevője lehettem egy pekingi, People Management témakörben végigvitt helyzetfelmérő projektnek,

 • Természetesen a nemzetközi szaksajtó folyamatos tanulmányozása mellett rendszeres részvétel szakirányú , mind vállalati/üzleti szervezésű, mind egyetemi/tudományos szervezésű szakmai programokon, (melyek közül a Peking University, Beijing és a holland Vlerick Business School “Managing People in Turbulent Times” programját kiemelkedőnek tartom),

 • Mindezek mellett folyamatos szakmai konzultációk több magyar és nemzetközi partnerünk magyarországi, németországi, belgiumi, kanadai és USA-beli vezetőjével az aktuális helyzetről és legfrissebb tapasztalataikról,

 • A nemzetközi HR & vezetési tanácsadó szakmai amerikai (USA és Kanada) online konferenciáin és továbbképzésein is megjelentek az ottani tapasztalatok, különös tekintettel a középvállalati szektorra vonatkozóan, a legkülönbözőbb iparágakban. Ezek beépítése - természetesen alapos szűrés és finomhangolás után - programunkba folyamatos,

 • Végül, de nagyon fontos helyen a saját folyamatos magyarországi tapasztalataimból.

Ezen ismeretek összessége alapján készítettem el és azóta folyamatosan frissítem, fimomhangolom ezt programunkat.

Szujó Lajos

(* QS Ranking, topuniversities.com)